C Kitchen

Een jaren dertig woning met kamer-en-suite en lange, smalle keuken afgesloten van de eetkamer. Het stel dat in dit huis woont loopt soms letterlijk tegen de lamp in de keuken. Zij vinden de keuken te krap, niet praktisch en niet passend bij hun levensstijl. Bij de (voor)bereiding van hapjes en drankjes duikt nu één van hen de keuken in al dan niet vergezeld door de gasten. Hier lopen zij elkaar steeds voor de voeten. Het stel wil graag een open keuken waarbij ze verbonden blijven met de eetkamer. Zij vragen mij of er een doorbraak gemaakt kan worden, wellicht een opening naast de haard/standleiding en wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe keuken voorzien van alle gemakken.

Mijn oplossing is een “totale doorbraak”, dit is alleen mogelijk met behoud van de standleiding en een constructieve aanpassing voor de overspanning. Hoe kunnen we het gevoel van de totale doorbraak ervaren samen met het behoud van de standleiding?

In C Kitchen heb ik vormgegeven aan een keukenmeubel dat de standleiding combineert met het kookeiland en een bar. Het eiland staat centraal in de ruimte, is het hart van het huis, met voldoende beweegruimte, precies zoals het stel heeft gewild. De doorbraak zorgt voor meer natuurlijk licht in de keuken en geeft ook gevoel van ruimte. Onder de “bar” is ruimte gemaakt voor de benen zodat de gasten lekker aan kunnen schuiven. Je kunt aan het eiland koken en al het kookgereedschap past in de kasten inclusief het serviesgoed. Het servies kan aan de eetkamerkant worden in- en uitgeruimd aan weerszijden van de bar.

De standleiding maakt een knik waardoor het lijkt alsof het meubel onder het plafond eindigt. Ook wordt aan de onderkant de indruk gewekt dat het meubel zweeft. Dit alles voor optimaal ruimtelijk effect.

C Kitchen

In C Kitchen, heb ik vormgegeven aan een keukenmeubel dat de standleiding van een jaren 30 woning combineert met het kookeiland en een bar. Het meubel is onderdeel van een interieurontwerp waarbij volledige doorbraak van eetkamer naar keuken wordt gerealiseerd.