Hide

Ik tref zeer regelmatig woonkamers aan die om de televisie draaien. Praktisch wellicht, maar esthetisch in mijn optiek niet erg mooi. Op welke manier kunnen we anders vormgeven aan woonkamers, met andere opstellingen werken en niet steeds geconfronteerd worden met dat ene grote zwarte vlak? Nu kunnen we tegenwoordig werken met schermen uit plafonds, schermen die uit kasten omhoog komen, niets is te gek. Veelal zijn deze toepassingen kostbaar, niet voor een ieder toegankelijk of eenvoudig in te passen in de woning. Een kast daarentegen juist wel.

Hide is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Hide is uitgevoerd met speciale schuifdeuren die volledig achterlangs wegdraaien, drukschuifdeuren of vouwdeuren.
Ik wilde graag dat de onderkast vrij in te delen is, zonder de standaard tussenschotten. Om dit te dragen is een bepaalde dikte hout nodig. De kast kreeg hierdoor een nogal log en zwaar uiterlijk. Om meer spanning, diepte en elegantie in het ontwerp te krijgen, heb ik gekozen voor afschuining aan de voorzijden van elke kast. Zie het uitgelichte detail op de afbeelding.

Hide is te verkrijgen in verschillende afmetingen afhankelijk van de (toekomstige) grootte van het scherm dat je wilt verbergen. Alle drie de onderdelen worden aan de wand bevestigd voor een ruimtelijk effect. De onderste langwerpige kast kan ook op poten op de vloer worden gezet. Je kunt voor de driedelige kastenset kiezen maar ook alleen de tv kast afnemen. Met cabinet Hide verberg je niet alleen het zwarte vlak in de woonkamer waar alles om draait, maar geef je het interieur een totaal nieuwe uitstraling. Een woonkamer om in samen te komen!

Cabinet Hide

Met Hide verberg je niet alleen het zwarte vlak in de woonkamer waar alles om draait, maar geef je het interieur een totaal nieuwe uitstraling. Een woonkamer om in samen te komen!

Categories